Tips mendapat klik nuffnang yang tinggi

Thursday, March 18, 2010

<Samsung i8, Samsung VLUU i8>Hye semua..semua orang termasuk saya mesti lah sangat-sangat sensitif mengenai iklan nuffnang..yelahkan,kebayakan blogger kat malaysia hari ni mesti akan berdaftar dengan NUFFNANG.Bukan apa,sambil-sambil kita berchatting,berfacebook,berblogging dapat jugak income masuk dalam poket seluar kita kan..Jadi,kat sini saya ada satu tips untuk memudahkan reader blog korang untuk meng"klik" iklan NUFFNANG.
 
Caranya mudah saja,dan cara ini tidak menyalahi undang-undang geng nuffnang...jadi,xsalah kita mencubakan.
 
 
Iklan nuffnang mempunyai 3 bahagian,header,sidebar,
 
Contohnya,anda ingin memudahkan reader untuk klik pada iklan nuffnang di header
jadi :=
 
1)Login ke akaun blog korang
2)Klik dashboard –>Layout
3)Klik pada html iklan nuffnang korang
4)Kemudian add code ini betul-betul diatas iklan nuffnang korang

<div style="display:scroll;position:fixed;top:2px;
left:5px">

5)Dan add </div> pada penghujung iklan nuffnang korang.

Contohnya begini:

<div style="display:scroll;position:fixed;top:2px;
left:5px">

<!-- nuffnang -->
<script type="text/javascript">
nuffnang_bid = "0c4c8e0a28d75b5628c0a8c10e1XXXX";
</script>
<script type="text/javascript" src="http://synad2.nuffnang.com.my/k.js"></script>
<!-- nuffnang-->

</div>
 
6) Save html code korang
 
Selamat mencuba dan semoga earning nuffnang korang naik macam bukit..adios
Untuk demo korang boleh tengok kat blog  saya
 
Blog Widget by LinkWithin

2 comments:

-И α Ě ɨ Ľ α- said...

selamt pagi...
info nih bgos.. im newbies @ nuffnang,,
^^

aBoi said...

nuffnang saya tak memberangsangkan..huhu

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))
Leave Your Comment

 

Ratuhati Kami

  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith
  • Harith

IslaMy

© Copyright 2010-2011 KITA SEMUA SAMA All Rights Reserved.
| Published by LoveJurnal | Powered by Blogger.com.